Selaat reseptiä viininlehtikääryle resepti

viininlehtikääryle resepti

Ainekset
4 DL pyöreäjyväistä riisiä
2 isoa valkosipulin kynttä
2 isoa paprikaa
1 sitruunan mehu
1 tl chilijauhetta
2 tl kuivattua minttua
1 nippu persiljaa
1 keskikokoinen sipuli
100 g tomaattipyreetä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa (oman maun mukaan)
1 pkt viininlehtiä
lampaan luita (kaula toimii hyvin)
jäävuorisalaatti
Ohjeet
kuutioi paprika ja sipuli, silppua persilja, purista sitruunasta mehu,
hienonna valkosipuli ja sekoita riisin, chilijauheen,
mintun,tomaattipyreen,suolan ja öljyn kanssa sekaisin.
poista viininlehdistä paksu ”ruoto” ja aseta työlaudalle alapuoli ylös
päin. annostele riisitäytettä noin 2 tl per lehti riippuen lehden
koosta ja kääri rullalle. Ensin käännetään sivut ja sitten rullataan
koko lehti kiinni. samalla tavalla täytettä voi kääriä myös
jäävuorisalaatin lehtiin (maistuu monille lapsille paremmin)
Lampaan luut tai kaula kannattaa ottaa esille tunti ennen keiton
aloittamista. lorauta kasarin pohjalle oljyä jossa hieman ruskistat
lampaan luita lisää 4dl vettä ja anna porista niin että neste
puolittuu. Lado kääryleet luiden päälle. Lisää 6 dl vettä. laita
laitanen kääryleiden päälle painoksi ja hauduta hiljalleen kunnes
riisit ovat kypsyneet.

Hakusanat:

Selaat reseptiä viininlehtikääryle resepti
Reseptin viininlehtikääryle resepti arvostelu

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *