Selaat reseptiä Kebab jauhelihasta resepti

Kebab jauhelihasta resepti

Ainekset
2 kg naudan jauhelihaa
90 g aromisuolaa
n.1/2 dl mustapippuria(vähempikin käy,tällä määrällä aika pippurista)
Iskendertyyppinen kastike:
2-3 dl maustamatonta joghurttia
1-3 kynttä valkosipulia puristettuna
1 tl basilikaa
1/2-1 tl musta- ja/tai valkopippuria
ripaus suolaa
Tomaattipohjainen kastike:
1 prk paseerattua tomaattia
1/2-1 tl suolaa
1/2-1 tl valko- ja mustapippuria
1 tl basilikaa
ripaus oreganoa tai pizzamaustetta
(ketsuppia lisäksi jos haluaa)
Ohjeet
Sekoita ainekset sekaisin,helpointa sähkövatkaimella taikinakoukuilla
mutta onnistuu myös käsin.Muotoile murekkeen tapainen ”pötkylä”.Kierrä
folio ympärille ja puristele massa mahdollisimman tiiviiksi jotta
valmiista lihasta on helppo vuolla siivuja esim. juustohöylällä.Paista
100 asteisessa uunissa 4 tuntia.Paistamisen jälkeen kebabin annetaan
vetäytyä n.20 minuuttia.Neljän tunnin paistoaika voi tuntua
kohtuuttoman pitkältä mutta paistolämpötila kuitenkin on niin
alhainen.Lämpötilaa ei kannata nostaa eikä paistoaikaa vähentää jotta
lihasta kypsyisi ”koostumukseltaan” oikeanlainen.Tarjoa kebab raikkaan
salaatin ja lohkoperunoiden/riisin kera.

Hakusanat:

Selaat reseptiä Kebab jauhelihasta resepti
Reseptin Kebab jauhelihasta resepti arvostelu

Avainsanat: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *