Selaat reseptiä Helppo täytekakku resepti

Helppo täytekakku resepti

Ainekset
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1/4 dl MAITORAHKAA
½ rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2-3 rkl vadelma- tai mansikkahilloa
kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
1/4 dl MAITORAHKAA
½ rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
Koristelu:
viinirypäleitä, persikkaa, kiiviä, nomparelleja yms.
Ohjeet
Pohja:
1. Voitele ja jauhota tasapohjainen vuoka. Pane uuni kuumenemaan 175
asteeseen.
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
3. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos taikinaan
varovasti sekoittaen.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasossa noin 30
minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Kokoaminen:
1. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan aaltoteräisellä
leikkuuveitsellä.
2. Aseta alimmainen levy tarjoiluvadille ja levitä kortutuslientä (n.1
dl hedelmämehua) lusikalla tai voitelusiveltimellä. Kostuta reunoja
enemmän kuin keskustaa.
3. (täyte) Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Levitä kakun
pohjalevylle vadelmahilloa ja kerma-rahka. Nosta pintalevy täytteen
päälle.
4. (kuorrutus) Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, sokeri ja
vaniliinisokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle ohueksi kerrokseksi.
Jos kuorrutetta jää yli, voit pursottaa sillä koristeita kakun
reunoille ja päälle.
5. Koristele kakku marjoilla, hedelmäviipaleilla tai nomparelleilla.

Hakusanat:

Selaat reseptiä Helppo täytekakku resepti
Reseptin Helppo täytekakku resepti arvostelu

Avainsanat: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *